Prostaat online

 

 

Prostaat online

Prostaatonline.nl is door Franciscus Gasthuis & Vlietland ontwikkeld voor mensen met prostaatkanker.

Via online vragenlijsten houden de patiënten hun kwaliteit van leven bij en het ziekenhuis voegt de laboratoriumwaarden toe. Beide uitkomsten worden getoond in één grafiek: veranderingen zijn dus direct te zien, ook in de spreekkamer.

Dr. Hamberg, de initiatiefnemer: "Dat biedt aanknopingspunten om [...] in gesprek te gaan. Wellicht zijn er verslechteringen die je met elkaar kunt bespreken. Of trage verslechteringen die je niet meteen merkt maar wel ziet in de curves. Bovendien geeft de grafiek ook weer wanneer een bepaalde behandeling is gestart of aangepast en zijn er beperkte laboratoriumwaarden in verwerkt. Je ziet dan meteen het effect daarvan op de kwaliteit van leven."

Voor de patiënt

Behandeling om klachten te verminderen

U bent onder behandeling van de oncoloog. De behandeling is in deze fase van de ziekte gericht op het verminderen van de klachten zoals pijn, misselijkheid of vermoeidheid.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk: er is dus wat te kiezen.

Om uw klachten en het effect van de behandeling zo goed mogelijk in beeld te brengen, vult u elke 3 maanden een vragenlijst in op de website. U ontvangt een herinnering per e-mail om de vragen in te vullen.

Prostaat online

De vragenlijst bestaat uit 6 onderwerpen, samen 44 vragen. Het invullen van de vragen kost u ongeveer 15 minuten. Zodra u de vragen heeft ingevuld, ziet u uw scores op elk onderwerp verschijnen.

Wij kijken met u mee en bespreken de uitkomsten met u als u dat prettig vindt.

Ons team vult voor u een aantal bloedwaarden in. Zo ontstaat een goed beeld hoe het met u gaat en of de behandeling voortgezet wordt of aangepast.

Voor de zorgverlener

Inzage kwaliteit van leven

Bij de palliatieve behandeling van prostaatkanker zijn er verschillende behandelschema's mogelijk.

Dit programma beoogt om op een gestructureerde manier het effect van de behandeling op de kwaliteit van leven van patiënten in beeld te brengen.

Het programma start in het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam.

De verzamelde data worden gebruikt om de individuele patiënt op maat te begeleiden en geanalyseerd om de zorg te verbeteren.

Vragenlijsten

Het programma bevat drie vragenlijsten (Fact-P & NTX & NRS-pijn), die de patiënt online invult via PC, tablet of smartphone. Elke 2 maanden wordt hiervoor een reminder gestuurd per email aan de deelnemer.

Het team vult een aantal lab-waarden in (PSA, AF, LD, Hb) en patiënt kenmerken.

Alle informatie wordt gepresenteerd in één grafiek, zodat de uitkomsten met de patiënt besproken kunnen worden en het verdere beleid bepaald wordt.

Deelnemende ziekenhuizen

• Franciscus Gasthuis en Vlietland
• Haga ziekenhuis
• Tergooi ziekenhuis
• Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis
• Erasmus MC

Helpdesk

De helpdesk beantwoordt vragen over het gebruik van de software.

De helpdesk kan géén medische vragen beantwoorden.
Wij streven ernaar om uw vragen per e-mail binnen 24uur te beantwoorden (op werkdagen).
Alle helpdesk medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht en werken geprotocolleerd.

Bereikbaarheid

T: 0162 52 09 64 (op werkdagen tussen 08.30-17.00uur)
E: info@curavista.nl.
A: Markt 9 - 4931 BR - Geertruidenberg - Nederland

Meer informatie: curavista.nl