HagaZiekenhuis

Behandelteam HagaZiekenhuis

U bent onder behandeling van het oncologisch team in het HagaZiekenhuis

Danny HoutsmaDrs. D. Houtsma

Drs. D. Houtsma is internist-oncoloog. In het HAGA ziekenhuis houdt hij zich bezig met de behandeling van patiënten met kanker door middel van geneesmiddelen (onder andere hormonale therapie, chemotherapie, kankercel specifieke therapie en immunotherapie). Het mammacarcinoom en de urogenitale oncologie (waaronder prostaatkanker en nierkanker) zijn de grootste aandachtsgebieden. Hij is lid van de landelijke DUOS werkgroep gemetastaseerd prostaatcarcinoom en lid van de WIN-O (gericht op patiënten met niercelcarcinoom).

Patricia Quarles van UfforDrs. P. Quarles van Ufford

Drs. P. Quarles van Ufford is internist-oncoloog sinds 2003. Zij heeft 5 jaar als oncoloog in Australië gewerkt en is sinds 2008 werkzaam in het HagaZiekenhuis. Haar expertises zijn kwaadaardige aandoeningen van het maag darm stelsel (slokdarm, maag, alvleesklier, dikke darm en rectum), het urogenitaal stelsel (prostaat, blaas en nier) en de palliatieve zorg.

Barbara van den BergB. van den Berg

B. van den Berg is sinds 2006 werkzaam als verpleegkundig specialist op de polikliniek interne geneeskunde met als extra aandachtsgebied de pijn en de palliatieve zorg. Zij geeft begeleiding aan patiënten in het adjuvante en palliatieve traject. Zij is tevens lid van het palliatief consult team van het HagaZiekenhuis.

Esther SelierE. Selier

E. Selier is sinds 1995 werkzaam in het HagaZiekenhuis. Tot 2010 is zij in de kliniek werkzaam geweest op de afdeling oncologie, waar zij de opleiding oncologie en management afgerond heeft. Sinds 2010 is zij op de poli werkzaam en heeft de opleiding tot verpleegkundig specialist gedaan en verpleegkundig pijn specialist afgerond. Zij begeleidt patiënten met diverse soorten kanker in het adjuvante en palliatieve traject en met kankerpijn. Naast het werk op de poli is zij ook lid van het palliatief consult team.

Birgit KirschnerB. Kirschner

B. Kirschner is sinds 2008 werkzaam in het HagaZiekenhuis. Tot 2014 is zij in de kliniek werkzaam geweest op de afdeling oncologie en heeft aldaar de oncologieopleiding en de HBO-V afgerond. Sinds 2014 is zij werkzaam op de polikliniek waarbij zij in 2015 gestart is met de opleiding tot verpleegkundig specialist. Deze verwacht zij in juli 2017 af te ronden. Zij begeleidt patiënten in het adjuvante en palliatieve traject. Naast haar werk op de polikliniek is zij ook lid van het palliatief consult team.

12/01/2017